Aktualności

piątek, 18 październik 2019 09:09

Biuro Karier WSR zaprasza studentów ostatniego roku studiów licencjackich i magisterskich w kierunku dietetyki do udziału w bezpłatnych warsztatach na temat podejmowania indywidualnej mikro przedsiębiorczości.

 

Wychodząc naprzeciw nowym trendom w żywieniu człowieka, serdecznie zapraszamy 07 grudnia 2019 do Wyższej Szkoły Rehabilitacji w Warszawie na V Konferencję Naukową WSR pt.: „Czynniki genetyczne i środowiskowe wpływające na jakość zdrowia i życia konsumentów”.

Wszelkie organizmy uwarunkowane są informacją genetyczną zapisaną w genomie oraz działaniem czynników środowiskowych. Jednym z najważniejszych czynników środowiskowych wpływających na stan oraz funkcjonowanie jest żywienie.

Wzrost i rozwój człowieka, jego zdrowie, sprawność fizyczna i tak zwane samopoczucie wynikają w głównej mierze ze sposobu odżywiania się.

Główną ideą przyświecającą organizatorom jest przedstawienie innowacyjnych metod dietetycznych pozwalających na tworzenie spersonalizowanych diet. Zapoznanie się z potrzebami żywieniowymi nie tylko osób obdarzonych chorobami genetycznymi ale także prowadzących aktywne życie. Wprowadzenie gospodarki wolnorynkowej spowodowało pojawienie się dużej ilości produktów na naszym rynku. Ważne jest więc dokonywanie właściwego wyboru produktów pochodzenia zwierzęcego oraz roślinnego, które wpływają na stan zdrowia konsumentów.

AGENDA >>

ZAPISY przez formularz na stronie konferencji >>

środa, 17 lipiec 2019 10:12

Dyplomy studentów kierunku dietetyka, którzy przystąpili do egzaminu dyplomowego w czerwcu 2019 r. są do odebrania w godzinach pracy dziekanatu.