Aktualności

Zapisy na specjalności zostaną uruchomione 9 grudnia o godz. 8.00. Wybieramy tylko jedną specjalność: DIETETYKA KLINICZNA lub DIETETYKA W SPORCIE

Wyboru specjalności należy dokonać do 27 grudnia 2019r. W przypadku, gdy student nie dokona wyboru specjalności, zostanie przypisany administracyjnie.

Zapisów dokonujemy przez wirtualny dziekanat, zakładka TOK STUDIÓW - Zapisy na specjalności.

Informacja o przedmiotach nauczanych w danej specjalności znajduje się w ogłoszeniach na wirtualnym dziekanacie.

wtorek, 29 październik 2019 14:55

Studentów kierunku dietetyka, którzy przystępowali do egzaminu dyplomowego 19.09.2019 r., zapraszamy po odbiór dyplomów w godzinach pracy dziekanatu.

poniedziałek, 21 październik 2019 12:06

Studentów kierunku dietetyka, którzy przystępowali do egzaminu dyplomowego 14.09.2019 r., zapraszamy po odbiór dyplomów w godzinach pracy dziekanatu.

piątek, 18 październik 2019 09:09

Biuro Karier WSR zaprasza studentów ostatniego roku studiów licencjackich i magisterskich w kierunku dietetyki do udziału w bezpłatnych warsztatach na temat podejmowania indywidualnej mikro przedsiębiorczości.

Zostan przedsiebiorca w 24 godziny Banner

 

Wychodząc naprzeciw nowym trendom w żywieniu człowieka, serdecznie zapraszamy 07 grudnia 2019 do Wyższej Szkoły Rehabilitacji w Warszawie na V Konferencję Naukową WSR pt.: „Czynniki genetyczne i środowiskowe wpływające na jakość zdrowia i życia konsumentów”.

Wszelkie organizmy uwarunkowane są informacją genetyczną zapisaną w genomie oraz działaniem czynników środowiskowych. Jednym z najważniejszych czynników środowiskowych wpływających na stan oraz funkcjonowanie jest żywienie.

Wzrost i rozwój człowieka, jego zdrowie, sprawność fizyczna i tak zwane samopoczucie wynikają w głównej mierze ze sposobu odżywiania się.

Główną ideą przyświecającą organizatorom jest przedstawienie innowacyjnych metod dietetycznych pozwalających na tworzenie spersonalizowanych diet. Zapoznanie się z potrzebami żywieniowymi nie tylko osób obdarzonych chorobami genetycznymi ale także prowadzących aktywne życie. Wprowadzenie gospodarki wolnorynkowej spowodowało pojawienie się dużej ilości produktów na naszym rynku. Ważne jest więc dokonywanie właściwego wyboru produktów pochodzenia zwierzęcego oraz roślinnego, które wpływają na stan zdrowia konsumentów.

AGENDA >>

ZAPISY przez formularz na stronie konferencji >>

środa, 17 lipiec 2019 10:12

Dyplomy studentów kierunku dietetyka, którzy przystąpili do egzaminu dyplomowego w czerwcu 2019 r. są do odebrania w godzinach pracy dziekanatu.